Kryss 2005

Stockholm 2005

Österrike  2007

Bali 1996

 Min första utlandsresa gjorde jag tillsammans med min fästmö som nu är min hustru. Vi åkte med ett gäng ungdomar till Wien, det var redan år 1951 och vi åkte tåg genom ett av kriget härjat Tyskland till Österrikes huvudstad

Tillsammans med våra två flickor bilade vi några år runt i Europa och när de sedan bildade familj var vi tillsammans i Medelhavsområdet några gånger för att sedan på egen hand och med sällskapsresor resa i Europa, USA, Kina, Dominikanska republiken där vi också kryssade bland öarna i Karibien i en vecka.

År 2004 reste vi till USA där vi tillbringade fyra oförglömliga veckor. Två veckor i Minnesota med Bjurtjärns teaterförening som medlemmar i Degerfors hembygdsförenings folkdanslag och två veckor hos Margareta Pearson i Cape May Court House i New Jersey. Vi besökte en dag Pennsylvania Dutch där vi hade tillfälle att delta i ett Tupperware party hos en Amish familj, vi åkte runt i distriktet och fick god inblick i hur amishfolket levde.

Nu har vi åter varit ute och rest. Vi åkte den 1:a Maj 2005 genom Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg för att besöka vår dotterdotter Johanna och hennes pojkvän Antoine som bor i Frankrike i staden Besancon som ligger i öster i närheten av Schweiska gränsen.

Med anledning av våra födelsedagar år 2005 har vi gjort en kryssning i Östra Medelhavet. På Ann-Maris sjuttifemårsdag flög vi till Nice, åkte buss till Genua och kryssade sedan med MSC Montenery till Neapel med Pompeji, Santorini, Mykonos, Kusadasi i Turkiet med besök i Efesos, Cypern, Port Said, åkte buss till Kairo besökte Egyptiska museet med Tutankamons skatter och naturligtvis  pyramiderna och sfinxen i Giza, sista stoppet var på Capri med Axel Muntes hem

Min åttioårsdag  firade vi i Stockholm där vi hade fått låna Olas lägenhet när han var i USA. Vi tillbringade fyra trevliga dagar med god mat, teater, bio, promenader och besök på museer.

Under 2006 har vi rest runt i Sverige och gjort en kryssning till Åland med Vikinglines Cinderella. I Pingsthelgen var vi i Dalarna, bodde på Tällbergs gården och var på en konsert på Dalhalla med Kalle Moreus, Helen Sjöholm, Lasse Kroner, Kalles vänner och Dalasynfoniettan.

I juli var vi tillsammans med två goda vänner, Gunnel Avander och Margit Holm på Racksta museet och Gammelvala såg på konst, var på jazzkonsert och badade så snart det dök upp en sjö.

Den 3 oktober var vi så på kryssning till Åland och stannade sedan i Stockholm, lånade Olas lägenhet och var på Oskarsteatern och såg Singing in the rain.

Under tiden 30/6-8/7-2007 har vi varit i Saalbach Österrike och vandrat i Alperna,

 Bilder från våra resor kan du se under Fotoalbum på startsidan.